Grad Vis ugostio prvi hrvatski University Business Forum

U organizaciji Europske komisije i Sveučilišta VERN’, u Visu se 19. i 20. listopada održao University Business Forum s temom „Learning by earning – first steps to (self)employment“. Glavni fokus Foruma bio je na poticanju veće (samo)zapošljivosti i uspješne integracije studenata i mladih na hrvatskom, ali i međunarodnom tržište rada.
Nakon San Sebastijana, Helsinkija, Beča, Vilniusa, Berlina, Rima, Madrida, Stockholma i Varšave, Grad Vis bio je domaćin jubilarnog 10. UB Foruma.
Riječ je platformi Europske komisije za poticanje veće zapošljivosti mladih, koja je po prvi put gostovala u Hrvatskoj, a održavanje prvog hrvatskog i regionalnog UB Foruma zajednički su organizirali Europska komisija i VERN’, u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca, Sveučilištima u Rijeci i Splitu te uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Forum je okupio poslovne i akademske stručnjake, predstavnike visokoobrazovnih institucija, poslodavaca, ministarstava i agencija te studente iz Njemačke, Grčke, Francuske, Nizozemske, Belgije, SAD-a, Slovačke, Irske i Hrvatske, koji su predstavili iskustva i izazove svojih zemalja u poticanju (samo)zapošljivosti mladih.

thumb UBF VERN Vis 19 10 2017 9

Sviđa vam se ovaj članak?

Scroll to Top
Skip to content